zöld8

A legfájóbb pazarlás: Az élelmiszerhulladék

zöld8 | 2015. március 03. kedd, 14:00

A legfájóbb pazarlás: Az élelmiszerhulladékHa az élelmiszer olyan drága lenne, mint egy Ferrari, fényesítenénk és törődnénk vele. Ehelyett megdöbbentő mennyiségű élelmiszert pazarolunk el és dobunk a szemétbe - ugyanakkor legalább egymilliárd ember éhezik a világon.

Bővebben...  

A vízbül veszi ki? - A hidrokultúrás növénytermesztésről

zöld8 | 2015. április 13. hétfő, 20:56

A vízbül veszi ki? - A hidrokultúrás növénytermesztésrőlA hidropóniás növénytermesztés alkalmazásával nem csak a beltéren megvalósítható növénytermesztésre van lehetőségünk, de otthonunkban is realizálható kedvenc időtöltésként akár a téli hónapokban is foglalkozhatunk növénytermesztéssel.

Bővebben...  

A szén-dioxid megkötésével korlátlan szénforrásra tehetnénk szert

zöld8 | 2015. október 21. szerda, 22:58

A szén-dioxid megkötésével korlátlan szénforrásra tehetnénk szertAz üvegházhatású gáz óriási mennyiségben kerül a levegőbe. Megkötése nem csupán környezetvédelmi, hanem energetikai szempontból is hatalmas jelentőségű lenne - mondta el a közelmúltban kitüntetett Joó Ferenc Széchenyi-díjas vegyész.

Bővebben...  

Ökológiai válság és gordiuszi csomó

zöld8 | 2016. április 11. hétfő, 20:58

Ökológiai válság és gordiuszi csomóMi lehet a mára már elképesztő méreteket öltő környezeti és ökológiai problémák megoldásának kulcsa? A tág értelemben vett természeti környezetünket, a termőtalajt, a levegőt és vizeinket veszélyeztető komplex ökológiai válság jeleit szemlélve aggódva teszik fel egyre többen a kérdést.

Bővebben...  

Elindult a zöldunió! - Összefognak a környezettudatos portálok

zöld8 | 2016. július 21. csütörtök, 21:45

Elindult a zöldunió! - Összefognak a környezettudatos portálokElstartolt Magyarország első környezettudatos tematikájú értékesítési platformja, a zoldunio.hu, mely egyedülálló modelljével hiánypótló eszközrendszert biztosít tartalomszolgáltató és hirdető partnerei számára.

Bővebben...  
Üzenet