Miénk itt a park!

A FŐKERT Nonprofit Zrt., immár ötödik alkalommal rendezi meg tavaszváró nagytakarítását, Miénk itt a park! elnevezéssel. A rendezvény idén a Szent István parkban kerül megrendezésre 2015. március 21-én, délelőtt 10 órától.

Az esemény idén a WWF Föld Órája Magyarország előrendezvényeként, az éghajlatváltozás elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A szervezők arra kérik a Budapesti lakosokat, hogy akik szeretnék tevékenyen kivenni a részüket az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, jöjjenek el március 21-én a Szent István parkba, és dolgozzanak velük együtt azon, hogy Budapest legyen idén a Föld Órája Fővárosa!

A FŐKERT Nonprofit Zrt. önkéntes zöldítő programokkal szeretne lehetőséget biztosítani a lakosságnak arra, hogy ők is tevékenyen részt vegyenek a munkákban és betekintést nyerjenek a zöldfelület gondozás rejtelmeibe. A kertészeti előképzettséget nem igénylő feladatokhoz szükséges eszközöket, illetve a szakmai irányítást természetesen a társaság biztosítja a résztvevőknek.

A WWF Magyarország a Miénk itt a Park! önkéntes napján indítja útjára Élő Duna Turnéját és a hozzá kapcsolódó online játékot melynek első idei állomása a Szent István Park lesz. Az Élő Duna Turné a vizes élőhelyek egészségének fontosságára hívja fel a figyelmet, játékos, interaktív térbeli társasjáték keretében, ami az egész család számára izgalmas szórakozást és játékos ismeretszerzési lehetőséget ígér.

A most szombati nagytakarítás során az önkéntesek segítségével 1 km hosszú kerítés lefestését, 6.000 db árvácska elültetését, 1.500 m2 cserjefelület felkapálását, valamint 400 m3 homok felásását tűzték ki célul a szervezők.


Hozzászólások

Üzenet