Hajts két keréken a jövőért! - Biciklis Nap a BME-n

Hajts két keréken a jövőért! - Biciklis Nap a BME-n"2015 április 22-én, a Föld Napján gyere el, és Te is „Hajts két keréken a jövőért” a BME „E” épületénél! A BME Környezetgazdaságtan Tanszék diákjai a kerékpáros közlekedést, az egészség-tudatosságot és fenntarthatóságot népszerűsítik.

A „Hajts két keréken a jövőért" elnevezésű programjuk célja, hogy minél több diák és környékbeli lakos váltson négykerekűről kétkerekű járműre, amit a BME Műegyetemi campus területén („E” épület mögötti kerékpártárolónál) mindenki számára elérhető biciklis szervizállvány elhelyezésével szeretnének elősegíteni.

Az állvány a biciklizéshez szükséges legfontosabb szerszámokat, valamint egy pumpát tartalmazza majd, amik a kerékpározás közben jelentkező apróbb, de gyakori meghibásodások elhárítására nyújtanak gyors segítséget.

A csapat célja egy olyan projektet megvalósítása volt, mely hosszútávon szolgálja az egyetemistákat, maradandó értéket képvisel, és hozzájárul a biciklis életforma népszerűsítéséhez, ezzel együtt pedig a fenntartható városi közlekedés bővüléséhez.

A projekt keretében elhelyezésre kerülő biciklis szervizállvány átadására 2015. április 22-én, a „Föld Napján” kerül sor, melynek kísérőrendezvényeként egy „Hajts két keréken a jövőért” kerékpáros miniexpo is megrendezésre kerül, ahol az állvány használatának megismerése mellett számos interaktív program, szerviz-tanácsadás, és kerékpározással népszerűsítő szponzor várja az érdeklődőket."

További infó ITT!


Hozzászólások

Üzenet