A legfájóbb pazarlás: Az élelmiszerhulladék

zöld8 2015. március 03. kedd, 14:00

A legfájóbb pazarlás: Az élelmiszerhulladékHa az élelmiszer olyan drága lenne, mint egy Ferrari, fényesítenénk és törődnénk vele. Ehelyett megdöbbentő mennyiségű élelmiszert pazarolunk el és dobunk a szemétbe - ugyanakkor legalább egymilliárd ember éhezik a világon.

Bővebben...  

NYEREMÉNYJÁTÉK! - Így szemeteltek Budapesten

zöld8 2015. február 18. szerda, 18:12

NYEREMÉNYJÁTÉK! - Így szemeteltek BudapestenÉrdekel, hogy mikor kezdték Budapesten gyűjteni a szemetet? Tudod, hogy mi volt előtte, és mi kényszerítette ki ezt? Ismered, hogy a város mely részei voltak szeméttelepek, és ez hogyan él a mai köznyelvben? Ezeket mind megtudhatod Umbrai Laura: Így szemeteltek Budapesten című könyvéből!

Bővebben...  

Álhír terjed - Nem vágták ki a Föld legidősebb fáját!

zöld8 2014. december 16. kedd, 20:58

Álhír terjed - Nem vágták ki a Föld legidősebb fáját!A napokban a legtöbb zöld oldalon megjelent a hír, miszerint illegális favágók véletlenül kivágták a világ legöregebb fáját az Amazóniai esőerdőben. A hír nem igaz, de mint minden hoax-nak, ennek is van igazságmagva. Lássuk, mi az!

Bővebben...  

"Dobd csak rá, úgyis elég!" - A szemétégetésrül

zöld8 2014. november 25. kedd, 18:09

"Dobd csak rá, úgyis elég!" - A szemétégetésrülIsmerős az az orrfacsaró bűz, amikor a szomszéd begyújt a háztartási hulladékkal, és rádob még egy gumicsizmát is? Ez egy terjedőben lévő, nagyon összetett probléma, amely még összetettebb hatással van a levegőtisztaságra, a talajra, az ivóvízre - és persze közvetve ránk, emberekre is.

Bővebben...  

NYEREMÉNYJÁTÉK! - Kukkants bele: Mi történik a szeméttel?

zöld8 2014. október 24. péntek, 17:32

NYEREMÉNYJÁTÉK! - Kukkants bele: Mi történik a szeméttel?Mi lesz a szeméttel miután eldobják? A Kukkants bele sorozat legújabb, most megjelent kötete ezúttal a szemét útját követi végig a hatalmas szétválogató gépeken és sokféle újrahasznosító eljáráson keresztül, és kiderül, miként lesz a szemétből mindenféle új és hasznos dolog!

Bővebben...  
Üzenet