NYEREMÉNYJÁTÉK! - Kukkants bele: Mi történik a szeméttel?

Írta: zöld8 | 2014. október 24. péntek, 17:32

NYEREMÉNYJÁTÉK! - Kukkants bele: Mi történik a szeméttel?Mi lesz a szeméttel miután eldobják? A Kukkants bele sorozat legújabb, most megjelent kötete ezúttal a szemét útját követi végig a hatalmas szétválogató gépeken és sokféle újrahasznosító eljáráson keresztül, és kiderül, miként lesz a szemétből mindenféle új és hasznos dolog!

A 19. századi New Yorkban még vaddisznókat engedtek szét a városban, hogy megegyék a szemetet. De mi történik manapság a szeméttel? Hogyan történik a szétválogatás, az újrahasznosítás? Mi az a biohulladék és mi mindenre használható? És mit csinálnak a nagyméretű szeméttel, mint például az elöregedett repülőkkel és más nagy gépekkel?

Nagy-Britannia első számú gyerekkönyv sorozatának újabb kötete, a Kukkants bele Mi történik a szeméttel? válaszol mindezekre a kérdésekre. A több mint 60 kihajtható fül izgalmas információkat rejt, és hatalmas élmény a legkisebb és nagyobbacska felfedezőknek egyaránt. A könyv megszületésében az angliai Northampton Egyetem egyik szemét-újrahasznosítási szakértője segédkezett.

Szemét-tények

  • A legtöbb ember a saját súlyának megfelelő szemétmennyiséget dob ki alig több mint másfél hónap alatt.
  • Egyetlen fémdoboz újrahasznosításával 3 órányi tévézéshez való energia takarítható meg!
  • Öt üres műanyag palackból elég anyag készíthető egy síruhához, 26 darab pedig egy egész sífelszereléshez is elég!

JÁTÉK! Szeretnéd megnyerni a könyvet? A Zöld8 nyereményjátékában most nincs más dolgod, mint válaszolni egy egyszerű kérdésre, és tiéd lehet egy példány! A kérdést a Zöld8 Facebook-oldalán találhatod!


Hozzászólások

Üzenet