Ökotudatos lefolyótisztítás a konyhában - lehetséges?

zöld8 2016. szeptember 27. kedd, 20:17

Ökotudatos lefolyótisztítás a konyhában - lehetséges?A duguláselhárítást végző cégek tapasztalata szerint a háztartásban élők között kevés azoknak a száma, akik a lefolyó eldugulását a feleslegesen sok mosogatószernek tulajdonítaná. Tény pedig, hogy az esetek egy jelentős részében a dugulást nem a lefolyóba kerülő ételmaradékok okozzák, hanem a túl nagy mennyiségben használt vegyszerek.

Bővebben...  

Így dobj ki egy parazitát az ágyadból

zöld8 2015. október 09. péntek, 10:10

Így dobj ki egy parazitát az ágyadbólAz ember ágyában olykor megfordulnak olyanok, amiket jobban szeretne inkább kint tudni. Ha a fertőzöttség valahol megjelenik, akkor ugrásszerűen megnő az érdeklődés, hogyan lehet megszabadulni tőlük. Erre kínálunk néhány környezetbarát jó tanácsot.

Bővebben...  

Láttál már bébi orrszarvút járni tanulni? - Videó

zöld8 2015. január 26. hétfő, 18:21

Láttál már bébi orrszarvút járni tanulni? - VideóA koppenhágai állatkert bébi orrszarvúja teszi meg első lépéseit, anyja kisebb ösztökélésére. Ez a kölyök az első egészséges újszülött rinocérosz harmincöt éve a dán állatkertben.

Bővebben...  

Videó: Elefántbébi esett egy gödörbe, de a falusiak kikapálták

zöld8 2015. január 22. csütörtök, 12:32

Videó: Elefántbébi esett egy gödörbe, de a falusiak kikapáltákDélnyugat-Kína Yunnan tartományában esett bele ez a kiselefánt egy közel két méter mély esővízgyűjtő gödörbe. Szerencsétlen nem tudott egyedül kimászni, de a fickó, aki egy krumplival kamerázott, a segítségére sietett a cimboráival.

Bővebben...  

A parkban találkozunk! - Egyedül buszozik a fekete labrador

zöld8 2015. január 14. szerda, 11:42

A parkban találkozunk! - Egyedül buszozik a fekete labradorGazdája nélkül, busszal jár a közeli parkba Eclipse, a fekete labrador Seattle belvárosában. A buszvezető és az utasok már ismerik, a gazdája meg a kutyaparkban várja. Vajon gyűjtőjegye van, vagy bérletet használ?

Bővebben...  

Kamu, vagy valós a legjófejebb elefántról szóló videó?

zöld8 2014. december 16. kedd, 12:42

Kamu, vagy valós a legjófejebb elefántról szóló videó?"Amit ez az elefánt művel, az lenyűgöző - ha ő tudja, mi miért nem vagyunk rá képesek?" - teszi fel a kérdést egy vírusszerűen terjedő ipari kamerás videó, amelyben egy elefánt viselkedik példamutatóan. Na de valós, vagy megrendezett az eset?

Bővebben...  

A végének más a vége – Növényt hajt a ceruza

zöld8 2014. augusztus 28. csütörtök, 20:12

A végének más a vége – Növényt hajt a ceruzaA világ egyik leghétköznapibb használati tárgya, a ceruza alapvetően írásra vagy alkotásra született. S valószínűleg eddig nem is nagyon gondolkodtunk rajta, hogy milyen más célra használhatnánk. Írtunk vele, majd mikor elkopott, hanyag eleganciával a kukába dobtuk.

Bővebben...  
Üzenet