Ingyen internetet adnak a kutyapiszokért Mexikóban

Írta: zöld8 | 2012. május 18. péntek, 11:52

Ingyen internetet adnak a kutyapiszokért MexikóbanA mexikói városi parkokban kiépítendő, vezeték nélküli internetelérés tervét népszerűsíti az a reklámfilm, amelyben a kutyapiszok gyűjtő konténer vezérli a wifi-kapcsolatot. A nagyobb kutya hosszabb időt nyer a gazdájának.

A kutyapiszokkal borított utcák, közterek és parkok nemcsak Magyarországon okoznak problémát, és a figyelemfelhívó, illetve tiltó táblák nemcsak nálunk nem bizonyulnak elég hatékonynak. Mexikóban a Terra internetszolgáltató lát újszerű hasznosítási lehetőséget a kutyasétáltatás közben keletkező ürülékben.

A cég ingyen ad internetelérést azoknak, akik a szemetesbe dobják a becsomagolt kutyagumit. A szabad wifi-elérés időtartama a speciális konténerben elhelyezett csomag tömegétől függ: minél nagyobb a halom, annál több a kapott perc, így nyilván a nagytestű kutyák gazdái járnak igazán jól. A környék elfogadható lefedettségéről fákon, bokrokban és nagyobb tisztásokon elhelyezett, csont formájú antennák gondoskodnak.

A Terra a begyűjtött kutyakakát a legközelebbi metánerőműbe szállíttatja, ahonnan elektromos energiát kap cserébe a park esti kivilágításához. A figyelemfelkeltő akció elsődlegesen a Terra ügyfeleinek számát növelheti, ám egyúttal segít a környezet tisztántartásában, és maradéktalanul hasznosítja a keletkező „káros anyagot”. Ugyan a reklám spanyol nyelvű, de a lényegét összefoglaló utolsó két szót mindenki érti: internet gratis!

forrás: Index, 365.postr.hu, kép: Google


Hozzászólások

Üzenet