A parkban találkozunk! - Egyedül buszozik a fekete labrador

Írta: zöld8 | 2015. január 14. szerda, 11:42

A parkban találkozunk! - Egyedül buszozik a fekete labradorGazdája nélkül, busszal jár a közeli parkba Eclipse, a fekete labrador Seattle belvárosában. A buszvezető és az utasok már ismerik, a gazdája meg a kutyaparkban várja. Vajon gyűjtőjegye van, vagy bérletet használ?

"Felugrott a buszra és leült. Elkezdtem simogatni, mire egy srác mellettem megjegyezte, hogy igen, ez az a kutya, amely önállóan buszozik a kutyaparkba minden nap" – mesélte Miles Montgomery rádiós műsorvezető, aki a múlt héten találkozott az Eclipse névre hallgató buszozó labradorral.

"Amikor meglátta a megállóját, elkezdte csóválni a farkát, majd miután megállt a busz, leugrott a székről, és berohant a kutyaparkba" - tette hozzá Montgomery. A műsorvezető elsőként számolt be a szokatlan történetről a médiában, elmondása szerint sokan nem hittek neki. "Nagyon nehéz volt meggyőzni az embereket arról, hogy ez valóban megtörtént" - tette hozzá. Pedig tudatosan tömegközlekedő négylábúak jelensége nem olyan új, 2012-ben a Zöld8 is írt az ingázó moszkvai kutyákról.

A labrador gazdája, Jeff Young egy helyi csatornának elmondta, nem zavarja, hogy az állat tőle függetlenül közlekedik. "Magától száll fel a buszra, a parkban találkozunk" - nyilatkozta, hozzátéve, hogy nagyjából heti egyszer kap egy telefonhívást azzal, hogy megtalálták a kutyáját. Ilyenkor mindig el kell magyaráznia, hogy a labrador nem veszett el.

Seattle állatbarát város, a kutyák némi megkötéssel megengedettek a közlekedési járműveken, bár normális esetben gazdájukkal együtt utaznak - hangoztatta Jeff Switzer, a King County Metro Transit közlekedési társaság szóvivője.

(MTI/Reuters)


Hozzászólások

Üzenet