Lekapcsoltunk! – Ma van a Föld Órája

Írta: zöld8 | 2012. március 31. szombat, 11:01

Lekapcsoltunk! – Ma van a Föld ÓrájaSzáznegyvenhét országból kétmilliárd ember jelezte, hogy csatlakozik a Föld Órája rendezvényhez. Mi is szokatlan külsővel jelenünk meg ma, hogy ezzel is figyelmeztessünk a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

A 2007-ben Ausztráliából indult Föld órája elnevezésű akció mára a világ legnagyobb klímavédelmi mozgalmává nőtte ki magát: tavaly 133 ország csatlakozott a kampányhoz és olyan világszerte ismert épületek borultak sötétbe, mint a kínai nagyfal, a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota, a római Colosseum és az Empire State Building.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a résztvevőkhöz intézett üzenetében hangoztatta: közösen egy fényesebb jövőért teszünk, amikor szombaton mindent elsötétítünk.

A Természetvédelmi Világszövetség (WWF) Magyarország honlapja szerint hazánkban 81 település, 410 intézmény és vállalat - köztük a Zöld8 is - valamint 4980 magánszemély regisztrált a Föld órája honlapon, vállalva, hogy szombat este egy órára lekapcsolják elektromos berendezéseiket.

Szombat este a lezárt Lánchídról figyelhetik meg az elsötétedő Budapestet az érdeklődők a WWF rendezvényén. Az esti fél kilences kezdet előtt, 7 órától a pesti hídfőnél Fábián Juli - vállalásához híven - élő koncertet ad. Az énekesnő már korábban közölte, ha 60 magyar település csatlakozik az eseményhez, akkor a lekapcsolás előtt élő koncertet ad a Lánchíd tövében.

A lekapcsolási ceremónián sok ismert ember lesz jelen, köztük Kulka János, Demcsák Árpád, Aczél Réka, és Juhász Árpád. A koncert után egy órán keresztül dobszóval és tűzzsonglőrökkel kísért, fáklyás felvonulást tartunk, és még a DJ-pult áramellátását is kerékpárral termelt energiával oldjuk meg - mondta korábban az MTI-nek Antal Alexa, a WWF képviselője.

forrás: MTI, kép: sell_out


Hozzászólások

Üzenet