Több mint ezer helyszínen szedik a hétvégén a szemetet a TeSzedd!-en

Írta: zöld8 | 2014. április 29. kedd, 12:48

Több mint ezer helyszínen szedik a hétvégén a szemetet a TeSzedd!-enMár több mint ezer helyszínen lehet csatlakozni a "TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akcióhoz. A legnagyobb magyar szemétgyűjtési mozgalom az idén háromnapos lesz: május 9-11. között szedhetik a szemetet az akció keretében az önkéntesek.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) Nonprofit Kft. közleményében. A közleményben Török Zsolt, az OHÜ szóvivője kiemelte: évről évre egyre többen jelentkeznek a TeSzedd! akcióra.

A regisztráció megnyitása - március eleje - óta mostanáig 1053 találkozási pontot hoztak létre az önkéntesek. Ezeken a pontokon 1422 csoport tagjai gyűlnek majd össze szemetet szedni. Az eddigi adatok szerint összesen több mint 74 ezren vesznek majd részt a szemétgyűjtésben. Nagyrészt általános iskolák, önkormányzatok és cégek jelentkeztek, illetve hoztak létre találkozási pontot.

Új pontot május 2-án éjfélig lehet még létrehozni a program weboldalán, és ez a határideje az önkéntesek regisztrációjának is. A találkozási pontokon bárki csatlakozhat bármelyik nyílt szemétgyűjtő csoporthoz.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket - gumikesztyűket, zsákokat - az OHÜ biztosítja és juttatja el az egyes találkozási pontokra a helyi koordinátorokhoz. Szintén az OHÜ gondoskodik az akció keretében összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról.

Az idei TeSzedd!-en a cigarettacsikkek szelektív gyűjtésére is lehetőség van. A külön gyűjtött csikkeket a TerraCycle Magyarország újrahasznosítja. Az ingyenes lehetőségről részleteket itt találhatsz!

A TeSzedd! akcióval Magyarország csatlakozik az Európai Bizottság Let's Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) projektjéhez. Ennek keretében május 10-én Európa 28 országában tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciót.

kép: neonzu1 via Compfight cc


Hozzászólások

Üzenet