Ilyen lesz, amikor megemelkedik a tengerszint

Írta: zöld8 | 2014. május 09. péntek, 12:48

Ilyen lesz, amikor megemelkedik a tengerszintA World Under Water projekttel a klímaváltozás okán bekövetkező tengerszint-emelkedésre akarják felhívni a figyelmet úgy, hogy megmutatják, hogyan fognak festeni azok a helyek, ahol nap mint nap járunk, amikor elönti őket a víz. Tessenek böngészni, van itt minden, Újdelhitől Makóig!

A környezetvédelmi kampányok közösségi finanszírozásával foglalkozó CarbonStory oldalán az internetezők a Google Street View képeinek apró módosításán keresztül nézhetik meg, milyen lenne a közvetlen környezetük, ha hirtelen elöntené a víz – írja a Social Daily.

Sorra jelennek meg látványos alkalmazások arról, hogyan fog megváltozni a világ a klímaváltozás kapcsán. A National Geographic interaktív térképén például az látható, hogy a Földön több mint ötmillió köbméternyi jég elolvadása után hogyan változna meg a partvonal. 

Drasztikus módja ez annak, hogy a klímaváltozás veszélyeire figyelmeztessünk, de az biztos, hogy rendkívül érzékletes. Ugyanakkor az oldal azonnal beszippantja a felhasználót és elkezd keresgélni a Street View helyszínei között.

A találatokat meg lehet osztani Twitteren és Facebookon, és ha kellően megijedtünk, a CarbonStory oldalán rögtön adakozhatunk is olyan kezdeméynezésekre, amelyek a klímaváltozás lassítását szolgálják, vagy azt is megtudhatjuk, mi mit tehetünk ellene.

forrás: socialdaily.com


Hozzászólások

Üzenet