Környezetvédelmi világnap – Celebritások toboroznak világmegváltó csapataikba

Írta: zöld8 | 2014. június 05. csütörtök, 15:20

Környezetvédelmi világnap – Celebritások toboroznak világmegváltó csapataikbaMa van a környezetvédelem világnapja. A szervező, vagyis az ENSZ a központi rendezvényeket minden évben más témában tartja. Idén a kis szigetállamok természeti és kulturális kincseinek megőrzését helyezi a középpontba, amelyben nemzetközi sztárok is segítik.

1972. június 5-től 16-ig tartották az ENSZ első, „Ember és bioszféra” címet viselő környezetvédelmi világkonferenciáját. A világszervezet közgyűlése a konferencia javaslatára nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította a tanácskozás kezdőnapját, június 5-ét.

Idén önkéntes programokba is beszállhatunk egy-egy világsztár oldalán. Ha kedvünk van, és egyetértünk a céljával, akkor erősíthetjük a volt modell, Gisele Bündchen, a filmszínész Don Cheadle, esetleg a Lost-ból ismerős Ian Somerhalder, vagy akár a Manchester-es focista, Yaya Touré csapatát is.

Nem kell mást tennünk, csak regisztrálnunk a kezdeményezés weboldalán, és máris segítségére lehetünk az egyik hírességnek, hogy együtt tegyünk a környezetvédelem céljaiért.

Gisele Bündchen brigádjának célja az ökológiai lábnyomunk csökkentése, főleg az élelmiszerpazarlás csökkentésével. Don Cheadle az energiafogyasztás, és a széndioxid-kibocsátás csökkentésére, és mindenki által megléphető apróságokra buzdít. Somerhalder jelszava az, hogy "Go greener", vagyis váljunk zöldebbé - és ezt nem csak a magánemberekre, hanem a cégekre, nagyvállalatokra is érti. A Machester City játékosa, Yaya a műanyaghulladék csökkentését tűzte ki szeme elé úgy, hogy felhívja a figyelmet a felesleges csomagolásra és a szemétgyártásra.

Ha kedvet kaptunk, rajta, ne habozzunk csatlakozni valamelyikükhöz!


Hozzászólások

Üzenet