Tiszta fesztivált ígérnek a VOLT szervezői

Írta: zöld8 | 2014. június 24. kedd, 23:41

Tiszta fesztivált ígérnek a VOLT szervezőiA VOLT fesztivállal kapcsolatos legnagyobb várakozás az Arctic Monkeys július 6-i koncertjét kíséri, hiszen a jelenleg világszerte egyik legkeresettebb fesztiválbanda a régióban egyedül Sopronban lép fel. A VOLT azonban a környezettudatosságban is fejlődik – lássuk!

Mintegy 30 világsztár köszönti majd a VOLT közönségét, többek között a Hurts, a 30 Seconds to Mars, Steve Aoki, a Foals, az MGMT, a Bring Me the Horizon, a Morcheeba, a Foals, és Woodkid, a hazai mezőnyből pedig kivétel nélkül valamennyi fesztiválkedvenc, különböző műfajokban. A hat estén és öt teljes napon át, 12 színpadon zajló színes programkínálatra 100.000-nél is több vendéget várnak Sopronba.

Tiszta fesztivál

A szervező csapat a közönség bevonásával kívánja tisztábbá tenni a fesztivál környezetét. Minden résztvevő, aki FestiPay kártyát vált ki, 500 Ft ellenében egy “Green Festival Bag”-et kap, amelyben a saját maga által termelt szemetét gyűjtheti. A megtelt zsák leadásakor az 500 Ft visszajár, sőt még fesztiválos matricát és egy elismerő oklevelet is kapnak a vendégek, amely a tudatos fesztiválozók elismerése.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is repohárban, vagyis visszaváltható műanyag korsóban kapják a fesztiválozók az italaikat. A szervezők elmondása szerint a megoldás abszolút higiénikus, a fesztiválon egy készlettel dolgoznak, és a mosást, tisztítást máshol végzik.

A VOLT-on nagy hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre is: a fesztiválozók a szokásos színes fedelű kukákba tudják elhelyezni a hulladékaikat, legyen az műanyag, papír, vagy egyéb alapú szemét. A szervezők célja, hogy a közönség figyelmét felhívják: saját maguk tehetnek a legtöbbet környezetükért.

Gyerekek a VOLTon

A soproni régió gasztronómiai színeit bemutató Heti Válasz Borfesztivál ad helyet a VOLT keretében a legtöbb családi- és gyerekprogramnak, ahol koncertek, kézművesek várják a résztvevőket, az MTVA kicsik és nagyok számára egyaránt élvezetes produkciói mellett. A gyerekeknek most is “fizetniük” kell a belépésért: a tíz év alatti gyerekek egy VOLT fesztiválos rajz ellenében juthatnak hozzá karszalagjukhoz.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

A VOLTnak a kezdetek, vagyis 1993 óta otthont adó város és a fesztivál mára igazán szoros és jó kapcsolatot alakított ki egymással. „Nagy öröm számunkra, hogy a VOLT Fesztivál és Sopron neve ma már elválaszthatatlan egymástól. Nemcsak a VOLTra érkező vendégek veszik ilyenkor birtokukba a város utcáit és tereit, de a soproniak is magukénak érzik a fesztivált. Vendégszeretetüket a közönség is minden bizonnyal érzi, hiszen a népszerűbb vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, borozók és teraszok szinte kivétel nélkül egész évben készülnek erre a néhány napra. Idén a város vezetőiként is meglepetésekkel várjuk a VOLTosokat” – mondta el Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, aki azt is elárulta, hogy idén nemcsak vendégként, hanem vendéglátóként is jelen lesz a fesztiválon.

"A Páneurópai Piknik 25. évfordulójának augusztusi előzeteseként a helyszínen egy korabeli, 14 méter magas határőrtornyot állítunk majd fel, amely mellett szombat délben egy rendhagyó piknikre hívjuk a résztvevőket. A város vezetői bográcsgulyással kedveskednek a fesztiválozóknak, miközben a rendszerváltás előtti Sopronról is megtudhatnak néhány érdekes információt, történetet. Sokan talán nem is tudják, hogy a VOLT Fesztivál helyszínét adó kempingtől néhány száz méterre húzódott korábban a Vasfüggöny” – tette hozzá a polgármester.

Sopron egy különleges meglepetéssel is várja a VOLTosokat. A “Legvirágosabb magyar város” cím birtokosa, az európai verseny második helyezettje a VOLT helyszínét is virágokkal díszíti fel, a város jelképe, a Tűztorony pedig most is “VOLTba öltözik”.

A hagyományok szerint idén is világsztárok egész sora hagy majd nyomot Sopronban, a “Csillagok városában”. A VOLT szervezőinek felkérésére ef. Zámbó István évek óta készít igazán látványos közterületi szobor-székeket, amelyeket a helyszínen jelképesen a VOLT leghíresebb fellépőinek ajándékoznak. Ezeket a székeket időről-időre Sopron közterein helyezik el, így a tervek szerint idén az Arctic Monkeys, a Foals, vagy éppen Steve Aoki székével gazdagodik a város.

Teqball a Telekom Szurkolói Arénában

A hazai fesztiválok sorában elsőként a VOLT-on fog bemutatkozni egy nemzetközi szinten is egyedülálló magyar találmány, egy futball alapú sport és fejlesztő sporteszköz, a Teqball. A kidolgozott szabályrendszerrel rendelkező Teqball visszaadja a labdarúgás valódi élményét, mind a hobbi-, mind a professzionális játékosok számára. A Telekom jóvoltából a fesztiválozók elsőként próbálhatják ki ezt az új sportot. Az arénában továbbá a Foci VB élő közvetítését is követni lehet majd, hogy egy fontos pillanatról se maradjanak le a fesztiválozók.

Streaming

Aki nem tud részt venni a fesztiválon, az is részese lehet az élménynek, ugyanis a Telekom honlapján a koncertek élő streaming közvetítését bárki követheti az okos eszközein: notebookján, tabletjén és okostelefonján is.

kép: macskapocs via Compfight cc


Hozzászólások

Üzenet