Föld Órája - mit vállalsz?

Írta: zöld8 | 2012. március 10. szombat, 09:30

A Föld Órája 2012A WWF idén hatodik alkalommal rendezi meg a történelem legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Települések és lakások ezrei sötétülnek el március 31-én, hogy ezzel jelezzék, figyelnek a bolygó állapotára.

A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen város részvételével indult, Sydney mellé azonban 2008-ban váratlanul a kanadai Toronto városa is becsatlakozott. Így indult el a mára globálissá vált mozgalom. 2011-ben már 5251 város vett részt a kezdeményezésben, amely a világ valamennyi kontinensén, 135 országában, 1,8 milliárd ember vett részt az összefogásban.

2012-ben azonban nem elég csak csatlakozni, lekapcsolni és regisztrálni, hanem aktív szerepet kell vállalni a mozgalomban. Mindannyiunknak konkrét feladata van: vállalást kell tennünk, amivel másokat is motiválunk. Nincs kifogás, hiszen a Föld mindannyiunké, együtt kell megóvnunk! – szólít fel a WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete. A vállalások a világ legnagyobb videómegosztóján tekinthetők meg.

A WWF Föld Órája társalapítója, Andy Ridley cápákkal fog úszkálni, a Fiji elnök, Ratu Epeli Nailatikau 71 éves létére 30 km-t fog gyalogolni, ha rekordot dönt a csatlakozók száma, a magyar válogatott futballista Vincze Ottó pedig feltetováltat a bőrére egy pandát, ha elérik a százezer magyar regisztrálót.

Ennek jegyében a WWF Magyarországon is aktív mozgalmat szeretne, ezért a természetvédelmi szervezet hazai csapata mindenkit arra kér, hogy regisztráljon a földórája.hu hivatalos weboldalon, és töltse fel vállalását a nemzetközi videómegosztóra.

Az ígértek a lehető legegyszerűbb dolgok is lehetnek: vállald például, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, energiatakarékos izzókat használsz, kihúzod a mobiltelefon töltőjét a konnektorból használat után, vagy online intézed az ügyeidet papír alapú ügyintézés helyett.
Te mit tennél meg azért, hogy megmentsd a Földet?

forrás: WWF


Hozzászólások

Üzenet