Két év múlva emlékezzünk vissza: Ez volt a Millenáris II. helyén!

Írta: zöld8 | 2015. január 22. csütörtök, 11:50

Két év múlva emlékezzünk vissza: Ez volt a Millenáris II. helyén!Az MTI tegnap hozta a hírt, hogy a napokban folytatják a megmaradt épületek bontását a leendő Millenáris II. Park területén, ahol 2017-ben mélygarázs és közpark lesz. Legyen legalább olyan színvonalú, mint az I-es, ezt kívánjuk neki!

A budai Millenáris Park bővítése tavaly márciusban kezdődött a volt Ipari Minisztérium épületének bontásával. Az egykori gyárterületen ma már csak két épület áll. A kilencemeletes, 140 méter hosszú monstrumot, valamint egy kisebb irodaépületet augusztus közepére elbontották, a helyükön pedig ideiglenes parkolót alakítottak ki - ismertette a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. közleménye.


A Google utcaképe szerint még áll az Ipai Minisztérium

Ma már csak két épület maradt a területen: a hatalmas Ganz-csarnok (amelynek találhattak volna sokkal jobb hasznosítást is, mint a bontás), és az úgynevezett melegpörgető. Ezeknek a bontását az ígéretek szerint júliusra fejezik be. A munkát az ’50-es években készült csarnokkal kezdik. Érdekesség, hogy mind a kép épület védettség alatt állt sokáig, de ezt tavaly eltörölték – írja az Urbanista.

A környék levegőminőségét jelentősen javító zöld parkot és a parkolási gondokat enyhítő mélygarázst az elképzelések szerint 2017-ben vehetik birtokba a budapestiek - olvasható a közleményben.

Marczibányi tér Vasas Turbó sporttelep a Ganz gyár felé nézve
„Minden elmúlik egyszer” – gondolhatta ez a kabátos úr 1962-ben, miközben látszólag a Vasas Turbó meccsét nézte, de valójában a távolban látható Ganz-gyár 52 évvel későbbi bontásán merengett (fotó: FORTEPAN)

Zöld8/MTI


Hozzászólások

Üzenet