Négymilliót ért a másfél doboz cigi

Írta: zöld8 | 2015. január 23. péntek, 12:19

Négymilliót ért a másfél doboz cigiSzingapúrban nem viccelnek, ha a köztisztaságról van szó. Egy helyi férfit több mint NÉGYMILLIÓ forintnyi helyi pénzre büntettek meg, mert kidobálta a csikkeket az ablakán. Igaz, hogy a szabályok szerint akár meg is vesszőzhették volna.

Rekordbüntetést szabtak ki a 38 éves szingapúri férfira, akinek annyi volt a bűne, hogy kidobálta a dekkeket a lakása ablakán. A 19800 szingapúri dolláros összeg úgy jött össze, hogy cigarettacsutkánként 600 dollárt számoltak fel a hatóságok. Az első 33 koporsószeg fel is szorozta az összeget ekkorára, a 34-ik staubbal pedig népnevelő közösségi munkát nyert a bagós.

A füstkedvelő cigis férfi egyébként úgy bukott le, hogy figyelmen kívül hagyta a térfigyelő kamerát, amely a blázolást rögzítette. Így aztán gondtalanul pöfékelt, eregette a füstkarikákat, és egymás után záporoztak ki a fláviók az ablakán. Pedig adhatta volna a bűzrudakat a TerraCycle-nek is.

A Nemzeti Környezetvédelmi Ügynökség közel 600 helyszínen telepített ilyen kamerákat, és a honlapja szerint csak a tavalyi évben 206 intézkedést folytatott szemetelés miatt.

Szingapúr amúgy is híres a tisztaságmániájáról, nemrég például megtiltotta a rágógumi importját, a vandalizmust és a szemetelést pedig akár nyilvános vesszőzéssel is büntethetik.

Zöld8/The Guardian
illusztráció: 
Jonathan Kos-Read via Compfight


Hozzászólások

Üzenet