Apa kezdődik! - A köztéri permetezés

Írta: zöld8 | 2015. február 03. kedd, 18:14

Apa kezdődik! - A köztéri permetezésA hetekben kezdi el a Főkert a köztéri fák tél végi szokásos lemosó permetezését. A repedésekben áttelelő kártevők ellen védekezik így a társaság. A permetezést éjjel fogják végezni, vagyis nem számítanak fennakadásokra.

A szakemberek mintegy két hét alatt végzik el a cég kezelésében lévő több mint 10 ezer fa növényvédelmét, melyek között a kőris, a japánakác, a juhar, az ostorfa valamint a hárs a leggyakrabban előforduló fafaj. A lemosó permetezésre azért van szükség, hogy a fás részeken, kéregrepedésekben áttelelő kártevők - takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca - számát gyérítsék.

Az alkalmazott szer közterületi felhasználásra engedélyezett, környezetbarát készítmény. A leggondosabb munkavégzés közben is előfordul azonban, hogy a szer a parkoló autókra hullik. A permetezőszer az autóban semmilyen kárt nem okoz és az első autómosáskor - plusz költséget nem okozva – eltávolítható, könnyűszerrel lemosható.

A permetezőszer paraffinolaj tartalmánál fogva megfullasztja a kártevőket. Hogy ezt a hatását mind jobban kifejthesse, magas dózisban, nagy légmennyiséggel kell kijuttatni, így a szer a kártevők áttelelő alakjait vastagon befedi, körbevonja.

A tél végi lemosó permetezés csak az áttelelő kártevők ellen hatásos, a vegetációs időszakban megjelenő vagy felszaporodó kórokozók és kártevők technológiai szintű vagy eseti jellegű intézkedést kívánnak.


Hozzászólások

Üzenet