TeSzedd! - 5 éves a legjobb nevű országtakarító akció

Írta: zöld8 | 2015. február 23. hétfő, 10:37

TeSzedd! - 5 éves a legjobb nevű országtakarító akcióIdén szervezik meg ötödjére a legjobb nevű önkéntes szemétgyűjtő és országtakarító programot, a TeSzedd!-et. A rendezvény idén is három napos lesz, és a szükséges kellékeket - például szemeteszsákokat, kesztyűket - a szervezők biztosítják, a résztvevőknek csak aktívan lelkesedniük kell.

A május 15-17. közötti napokra meghirdetett jubileumi TeSzedd! célcsoportja a tavalyihoz hasonló: kisebb-nagyobb baráti, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat – az óvodáskortól az általános és középiskolás tanulókon át, az egyetemistákig – várnak az országos eseményre a találkozási pontokat megjelölő helyi koordinátornak, akár csak egyéni, vagy csoportos résztvevőnek.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket: a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – szervezőként – az OKTF NHI biztosítja, akárcsak azt, hogy az akció végén – a honlapon megjelölt és beazonosított szemétgyűjtő-helyekről – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók elszállítsák a szemetet.

Az idei TeSzedd! szintén csatlakozik az Európai Bizottság által – a LIFE+ EWWR-programjának részeként – kezdeményezett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz.

A szervezők nagyon büszkék, hogy az idei rendezvény beharangozó sajtótájékoztatója után 10 perccel már meg is érkezett az első koordinátori nevezés a TeSzedd! honlapján.


Hozzászólások

Üzenet