Bolondok: Csecsemőtápszer mérgezésével fenyegetőznek környezetvédők

Írta: zöld8 | 2015. március 10. kedd, 12:55

Bolondok: Csecsemőtápszer mérgezésével fenyegetőznek környezetvédőkÚj-Zéland hatósága tájékoztatása szerint szélsőséges környezetvédők csecsemőtápszer megmérgezésével fenyegetőznek, hogy ne használják tovább az egyik elterjedt rágcsálóirtó mérget.

A szigetország rendőrsége közölte: az őrültek azt akarják elérni, hogy a mezőgazdaság ne használja többé az 1080 nevű mérget rágcsálók irtására. Fenyegetésük szerint tejalapú bébitápokba kevernék a mérget, ami Új-Zélandot igencsak érzékenyen érintené, lévén a világ legjelentősebb tejtermékexportőre.

John Key új-zélandi miniszterelnök kedden azt mondta, valószínűleg csupán üres fenyegetésről van szó, és biztosította a lakosságot, hogy a csecsemőtáp biztonságos, a gyártó üzemekben a méregnek nyomát sem lelték, egyik termékben sem találtak belőle.

Az ügy még tavaly novemberben kezdődött, akkor küldtek fenyegető leveleket környezetvédők az ország gazdaszövetségének és egy nagy tejtermékgyártójának. A levelekhez az 1080 nevű rágcsálóirtóval mérgezett babatápot mellékeltek. Követelésük szerint az 1080 használatával március végére kell felhagynia Új-Zéland mezőgazdaságának.

A szóban forgó méreg rendkívül erős, és nem csupán kistestű rágcsálókat pusztít el, hanem őzekkel is végez. A gazdák Új-Zélandon széles körben használják nyulak, menyétek és minden olyan állat ellen, amely kárt tesz a termésben. Környezetvédők jó ideje elítélik az alkalmazását, de betiltását mindeddig tüntetéseikkel nem sikerült elérniük.

forrás: MTI, kép: failing_angel via Compfight cc


Hozzászólások

Üzenet