Kiadták az első zöld rendszámot Magyarországon

Írta: zöld8 | 2015. október 12. hétfő, 08:28

Kiadták az első zöld rendszámot MagyarországonA halványzöld színű rendszámmal igénybevehetőek lesznek az elektromos autóknak járó kedvezmények. Az első, környezetkímélő autók megkülönböztetésére szánt plakettet egy BMW i3 kapta.

A teljesen elektromos hajtással működő BMW i3 jövendőbeli tulajdonosa számos kedvezményt vehet majd igénybe. A Jedlik Ányos Klaszter ugyanis szeptember 30-án átadta a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a ösztönző intézkedéseket tartalmazó javaslatcsomagot. A minisztérium 2015. november 30-ig nyújtja be a véglegesnek szánt jogszabály módosításokat.

„A Klaszter az elektromos autók vásárlására és fenntartására is részletes programot dolgozott ki. Terveink szerint a zöld rendszámmal ellátott autók ingyenesen parkolhatnának, használhatnák a busz- vagy zöldautó sávokat és szmogriadó esetén is korlátozás nélkül közlekedhetnének, továbbá mentesülnének az útdíj és az esetleges dugódíj alól is. Ezen felül a zöldrendszámos autók tulajdonosai kedvezményesen juthatnának tömegközlekedési bérlethez is” – emelte ki Bottyán Balázs, a Klaszter ügyvezetője.

Kiadták az első zöld rendszámot Magyarországon

A KEKKH adatai szerint 9 darab zöld rendszámot adtak ki október elseje óta. A zöld plakettet az okmányirodákban igényelhetik az elektromosautó tulajdonosok.


Hozzászólások

Üzenet