Így akarsz élni 30 év múlva?

Írta: zöld8 | 2016. március 31. csütörtök, 18:31

Így akarsz élni 30 év múlva?Szemétdombok között, kihalt pusztaságban sétál egy ember. Szakadt ruhában, felkészülve minden bajra, ami a zord vidéken érheti. Egy percre megáll, lehajol egy darab hulladékért, és elmélázik a gyerekkorán, hogy milyen is volt akkor az élet... - Kezdődhetne így egy történet.

Nagyvárosaink légszennyezettsége aggasztó méreteket ölt a fejlődő országok égő szeméthegyei, az utcákon hömpölygő szennyvíz a világ kevésbé szerencsés felén megszokott, hétköznapi látvány. Ma, 2016-ban úgy tűnik, a klímaváltozás megállíthatatlan, az ökológiai katasztrófa elkerülhetetlen.

De milyen jövő vár ránk?

Ilyen borús, ugyanakkor nagyon is realista képet fest a jövőről a hasznosítsd.hu oldalon megjelent videó. A jelenben, az “itt és most”-ban azonban még tehetünk azért, hogy ez a forgatókönyv ne váljon valósággá!

A hasznositsd.hu elsősorban a hulladékkezelés terén kíván segítséget nyújtani a lakosságnak, folyamatosan bővülő tartalommal, hasznos információkkal, tanácsokkal. Itt mindent meg lehet tudni a szelektív hulladékgyűjtésről, a megelőzésről, az újrahasználatról és az újrahasznosításról.

A látogatók olyan mindennapi élethelyzetekkel kapcsolatos kérdésekre is választ találnak, mint “Hogyan legyünk tudatos vásárlók? Milyen egy környezettudatos ruhatár? Mit tehetünk az élelmiszer-pazarlás ellen?”

Most kell cselekednünk azért, hogy a vészjósló filmek megmaradjanak ott, ahova valók.
A vásznon.

oktf logo

A projekt az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával valósult meg. 
www.szelektalok.hu


Hozzászólások

Üzenet