A vízbül veszi ki? - A hidrokultúrás növénytermesztésről

zöld8 2015. április 13. hétfő, 20:56

A vízbül veszi ki? - A hidrokultúrás növénytermesztésrőlA hidropóniás növénytermesztés alkalmazásával nem csak a beltéren megvalósítható növénytermesztésre van lehetőségünk, de otthonunkban is realizálható kedvenc időtöltésként akár a téli hónapokban is foglalkozhatunk növénytermesztéssel.

Bővebben...  

Nyugvóerdő - Már itthon is elérhető a természetközeli erdei temetkezés

zöld8 2015. február 17. kedd, 11:25

Nyugvóerdő - Már itthon is elérhető a természetközeli erdei temetkezésEl tudod képzelni, hogy nem temetőbe, hanem egy erdőbe, fák közé mész megemlékezni a halottak napján? Magyarországon elsőként Agostyánban hoztak létre nyugvóerdőt, amely pontosan ezt a lehetőséget biztosítja.

Bővebben...  

Növényekből nyert elektromosságot használnak holland városokban

zöld8 2015. január 27. kedd, 14:17

Növényekből nyert elektromosságot használnak holland városokbanTiszta Mátrix: élő szervezetekből, vagyis növényekből nyer elektromos energiát a holland Plant-e nevű cég, amelyet utcalámpák áramellátásához, mobiltöltők és wifi adók táplálására használ fel.

Bővebben...  

Akksi, akár egy kocka csoki - Törd le, és tölts!

zöld8 2015. január 19. hétfő, 12:40

Akksi, akár egy kocka csoki - Törd le, és tölts!Merül a telefonod, de nincs nálad töltő? Sebaj, megnézed, hogy hány órára való töltésre van szükséged, letörsz néhány akksit, mint pár kocka csokit, bedugod őket, és töltesz. A lebomló anyagokból készült kapszulákat később visszaviszed a boltba, ahol újratöltik azokat. Szép?

Bővebben...  

Tengeri energia – Újra felfedezett lehetőség

zöld8 2014. június 22. vasárnap, 20:20

Tengeri energia – Újra felfedezett lehetőségA fosszilis energiahordozók mennyiségének csökkenése miatt egyre inkább előtérbe kerül a megújuló energiaforrások használata, melynek egyik alternatívája lehet az újra felfedezett „tengeri-energia”.

Bővebben...  

Egy másik út - Moduláris úttestek számtalan előnnyel

zöld8 2014. június 19. csütörtök, 18:47

Egy másik út - Moduláris úttestek számtalan előnnyelEgy idahói házaspár ötlete forradalmasíthatja a közúti közlekedését azzal, hogy blokkokból álló, moduláris, napelemes utakat tervezett, amelyek ráadásul áramot is termelnek. Plusz poén, hogy főként újrahasznosított anyagokból készül az „aszfalt”.

Bővebben...  

Környezettudatos nyaralás itthon? Lehetséges!

zöld8 2014. június 02. hétfő, 14:47

Környezettudatos nyaralás itthon? Lehetséges!A nyugati térhódításuk után már itthon is egyre több olyan vendéglátóhely létezik, amely zöld szemlélettel tekint a környezetre. Cikkünkből kiderül, hogy milyen lehetőségek adottak a környezettudatos, vagy ökoturizmusra.

Bővebben...  
Üzenet