Csináld magad melegház műanyag palackokból

Írta: zöld8 | 2014. május 21. szerda, 14:28

Csináld magad melegház műanyag palackokbólMindannyian szívesebben fogyasztunk olyan zöldséget és gyümölcsöt, amelyről tudjuk, hogy jó helyről származik. Drágállod viszont a bio árukat? Könnyen találhatsz megoldást, ha van pár négyzetmétered felállítani egy PET-palackokból, saját magad által készített melegházat!

Az emberek többsége biztos, hogy jó pár műanyag palackot kidob, vagy jobb esetben szelektív gyűjtőbe dob évente. Van viszont jobb megoldás a műanyag üvegek eltüntetésére: melegházat építhetünk belőlük kis erőfeszítéssel és sok lelkesedéssel!

Már a beruházás maga sem igényel túl nagy pénzbefektetést, ugyanis a fő hozzávaló eleve megvan, vagy legalábbis könnyen begyűjthető szomszédoktól, rokonoktól. Ezen kívül némi faanyagra, fémkapcsokra és mulcsra, vagy valamilyen fedőlemezre van szükségünk. Ha mindez megvan, akkor csak egy kis időt kell rászánnunk a megépítésre, és mindig friss, vegyszermentes zöldségeket csemegézhetünk az üvegházunkból.

Aki szívesen belevágna egy ilyen projektbe, az itt (és itt pedig angolul) minden szükséges lépést és instrukciót megtalál ahhoz, hogy sikeresen és esztétikusan kivitelezhesse az üvegházát.

szerző: Kronoméné Szászi Tímea, kép: strathpefferp4blog.edublogs.org


Hozzászólások

Üzenet