Akksi, akár egy kocka csoki - Törd le, és tölts!

Írta: zöld8 | 2015. január 19. hétfő, 12:40

Akksi, akár egy kocka csoki - Törd le, és tölts!Merül a telefonod, de nincs nálad töltő? Sebaj, megnézed, hogy hány órára való töltésre van szükséged, letörsz néhány akksit, mint pár kocka csokit, bedugod őket, és töltesz. A lebomló anyagokból készült kapszulákat később visszaviszed a boltba, ahol újratöltik azokat. Szép?

A világ legnagyobb és leghíresebb dizájnversenye, a Red Dot Design Awards egyik fődíját ítélték meg a hordozható töltők újszerű és környezetbarát megközelítéséért Tsung Chih-Hsien dizájnernek. A Mini Power ugyan nem teljes töltésre való, de sürgős esetben néhány órás túlélést biztosít a mobilunknak.

Az eldobható töltő amúgy nem új ötlet, különösen Ázsiában van nagy divatja. Elég rákeresni mondjuk az Alibabán, ezerszámra dobja ki a különböző teljesítményű és minőségű, műanyag borítású töltőket.

A kis kapacitású Mini Power kapszula nem csak a dizájn szempontjából, sokkal inkább a környezettudatosság miatt készül lebomló anyagokból. A borítása papír, csak a belsejében lévő apró akkumulátor számít a környezetre ártalmas hulladéknak.

A tervező szerint azonban a perforált táblákban kapható akkumulátorok ugyanott visszaválthatók és újratölthetők lennének, ahol megvettük őket. Vagyis nem kell mást tennünk, mint fegyelmezetten gyűjteni az elhasznált kapszulákat, és visszavinni őket. Menni fog?

forrás: Zöld8/fastcodesign.com


Hozzászólások

Üzenet