Ökológiai válság és gordiuszi csomó

zöld8 2016. április 11. hétfő, 20:58

Ökológiai válság és gordiuszi csomóMi lehet a mára már elképesztő méreteket öltő környezeti és ökológiai problémák megoldásának kulcsa? A tág értelemben vett természeti környezetünket, a termőtalajt, a levegőt és vizeinket veszélyeztető komplex ökológiai válság jeleit szemlélve aggódva teszik fel egyre többen a kérdést.

Bővebben...  

Hőszigetelés, merre hány méter?

zöld8 2015. május 13. szerda, 15:57

Hőszigetelés, merre hány méter?Megérkezett a tavasz, a fűtést ugyan lekapcsoltuk, ám érdemes elgondolkodni nyáron a házunk teljes hőszigetelésén, mellyel a következő szezonban jelentős összegeket tudunk majd spórolni a fűtésszámlán. A hőszigetelés ugyanakkor nem csak a zsebünknek jó, hanem a környezetünknek is!

Bővebben...  

Környezetbarát a LED világítás, ám van még min javítani

zöld8 2015. február 09. hétfő, 12:06

Környezetbarát a LED világítás, ám van még min javítaniA világítástechnikában részben a környezet védelme miatt is szabályoznak, ami a cégeket folyamatos fejlesztésekre kényszeríti. A LED technológiák környezetvédelmi szempontból már ma is elég hatékonynak tekinthetők, ám vannak olyan területek, ahol még fejlesztésre szorul.

Bővebben...  

Talaj-pH a kiskertben - Miben terem a legjobb zöldség?

zöld8 2015. január 12. hétfő, 16:48

Talaj-pH a kiskertben - Miben terem a legjobb zöldség?A PH érték méréséről legtöbbünknek halvány emlékképei vannak az általános vagy középiskolás kémia órák homályából, illetve napjainkban elég sokat hallunk róla a testünk elsavasodása miatt. Ám a PH mérést a kertészetben is alkalmazzák a talajok kémhatásának megállapítása érdekében.

Bővebben...  

Eddig kétmillió csikket gyűjtött a TerraCycle újrahasznosításra

zöld8 2014. szeptember 09. kedd, 16:15

Eddig kétmillió csikket gyűjtött a TerraCycle újrahasznosításraA TerraCycle és a Philip Morris Magyarország Kft. együttműködésével létrejött cigarettacsikk-újrahasznosító program, a Csikk Brigád eredményességét tükrözi az a több mint kétmillió csikk, amelyet résztvevők országszerte gyűjtöttek a program 2013-as indulása óta.

Bővebben...  

A Felelős Gasztrohősök plakátja az ARC-on

zöld8 2014. szeptember 08. hétfő, 16:26

A Felelős Gasztrohősök plakátja az ARC-onKukába dobott szépséghibás gyümölcsök, génkezelt kukoricát rágcsáló kisfiú, kizsákmányolt rákhalász - néhány azok közül az aktuális problémák közül, amelynek megoldása nap, mint nap a kezünkben van.

Bővebben...  

Elektromos hajtású teherbringákat tesztel a futárcég

zöld8 2014. augusztus 04. hétfő, 21:00

Elektromos hajtású teherbringákat tesztel a futárcégA Hajtás Pajtás elektromos rásegítéssel ellátott teherkerékpárokat mutatott be, melyeket egyelőre tesztelnek, hogy aztán a leghatékonyabbat kiválasztva, több küldeményt, messzebbre és magasabbra szállíthassanak – káros anyag kibocsátás nélkül.

Bővebben...  
Üzenet