London bónuszpontokat ad a bicikliseknek az olimpia idején

Írta: zöld8 | 2012. július 28. szombat, 15:31

London bónuszpontokat ad a bicikliseknek az olimpia idejénHűségpontokat és vásárlási kedvezményeket lehet szerezni Londonban az olimpiai idején, ha valaki hajlandó útvonalat módosítani a közlekedési dugók enyhítése érdekében, vagy pedig környezetbarát közlekedési eszközöket választ.

A RecycleBank kezdeményezése nyomán összesen 10 millió pontot osztanak ki azok között, akik hajlandók vállalásokat tenni, hogy az olimpia helyszínén élhetőbbé tegyék a várost és a közlekedést.

Az ötlet egy okostelefonos alkalmazásból indult, amely bónuszpontokkal és ebből adódó árkedvezményekkel jutalmazza azokat az előfizetőit, akik London szennyezésének csökkentése érdekében gyalog, vagy kerékpáron közlekednek.

Az új akcióhoz azonban nincs szükség telefonos kapcsolatra, elég csatlakozni a RecycleBank Facebook-oldalához. A vállalásoknak széles választéka áll rendelkezésre: lehet távmunkát végezni, amely nem növeli sem a légszennyezést, sem a forgalmat, a vásárlásokat helyben végezni, amellyel egyúttal a helyi kereskedelmet támogatják, vagy pedig kerékpáron, esetleg gyalog munkába menni. Minden egyes vállalás után 10 pont jár, amelyek beválthatók a RecycleBank márkajelzéssel ellátott boltokban.

forrás: Aiolus News/Energiacentrum, kép: RecycleBank


Hozzászólások

Üzenet