A Coca-Cola és a WWF kiterjeszti együttműködését

Írta: zöld8 | 2013. július 19. péntek, 23:39

A Coca-Cola és a WWF kiterjeszti együttműködésétA The Coca-Cola Company és a WWF bejelentették, hogy együttműködésükben új globális célokat tűznek ki, amelyek a fenntartható vízkezelésre, energia- és csomagolás-felhasználásra, valamint a mezőgazdasági források fenntartható beszerzésére fókuszálnak.

A Coca-Cola és a WWF által közösen kialakított új, fenntarthatósági célok kiterjednek a teljes Coca-Cola rendszerre, így az egész vállalatra és annak közel 300 palackozó partnerére több mint 200 országban.

A Coca-Cola és a WWF 2007-ben alakított ki globális partnerséget. Ennek célja a vízvédelem, a fenntartható mezőgazdaság és a vállalat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. Közösen lépnek fel az édesvízkészletek megóvásáért és törekednek a gazdaságosabb vízhasználatra a Coca-Cola gyárakban.

Ezenkívül számos olyan magyarországi természetvédelmi projektben is együttműködnek, mint a Duna-védelmi program, a Mohács melletti Szabadság-sziget rehabilitációja és a Föld órája kampány.

A célok:

  • A vízfelhasználás hatékonyságának javítása 25%-kal: A Coca-Cola további fejlesztésekkel javítja a vízfelhasználás hatékonyságát a termékek előállítása során.

  • Az egészséges édesvíz biztosításának támogatása: A Coca-Cola és a WWF 5 kontinensen, 11 kulcsfontosságú területen tesznek közös erőfeszítéseket ez ügyben, köztük például a Mekong, a Jangce és a Zambézi vidékén.

  • A CO2 kibocsátás csökkentése 25%-kal: A Coca-Cola arra törekszik, hogy az előállítási és értékesítési folyamat során mérsékelje az üvegházhatást előidéző gázkibocsátást, ezzel jelentősen csökkentve ökológiai lábnyomát.

  • A PlantBottle™ csomagoláshoz szükséges növényi alapanyag felelősségteljes beszerzése: A vállalat és a szervezet együtt vizsgálják a növényi alapanyag felhasználásának lehetőségét a PlantBottle csomagolásokban. A cél az, hogy, hogy 2020-ra a PET palackok 30%-ban növényi alapanyagokból készüljenek.

  • A fő mezőgazdasági alapanyagok fenntartató biztosítása: A Coca-Cola fenntarthatóan kívánja biztosítani fő alapanyagait, köztük a cukornádat, a cukorrépát, a kukoricát, a teát, a kávét, a pálmaolajat, a szóját, a papírrostot és a narancsot. Ennek érdekében Fenntartható Mezőgazdasági Irányelveket dolgoztak ki, amelyeket most a WWF-fel közösen alkalmaznak a teljes Coca-Cola rendszerben. A jövőben az alapanyagok fenntartható beszerzését a citromra, a grapefruitra, az almára és a mangóra is ki akarják terjeszteni.

  • A felhasznált víz 100%-ának visszajuttatása: A Coca-Cola a gyártási folyamathoz felhasznált vizet megtisztítva juttatja vissza a környezetbe. A különféle, közösségi vízvédelmi projektekkel és a partnerek támogatásával az elkészült üdítőkhöz felhasznált vizet is visszaadja a vállalat a környezetnek. Összesen 468 ilyen projekt zajlik jelenleg is több mint 100 országban.

  • A palackok és dobozok 75%-os visszagyűjtési arányának elérése a fejlett piacokon: A Vállalat az üdítőiparral és helyi szervezetekkel közösen azon fog dolgozni, hogy növeljék az újrahasznosítási arányt a fejlett piacokon. A Coca-Cola mindeközben folyamatosan csökkenti a csomagoláshoz felhasznált alapanyagokat és energiát, egyúttal folytatja az újrahasznosított anyagok felhasználását is.

kép: Jeon Heon-Kyun

Címkék:

Hozzászólások

Üzenet