A Felelős Gasztrohősök plakátja az ARC-on

Írta: zöld8 | 2014. szeptember 08. hétfő, 16:26

A Felelős Gasztrohősök plakátja az ARC-onKukába dobott szépséghibás gyümölcsök, génkezelt kukoricát rágcsáló kisfiú, kizsákmányolt rákhalász - néhány azok közül az aktuális problémák közül, amelynek megoldása nap, mint nap a kezünkben van.

A Magnet Bank civil szervezetek számára kiírt pályázatának egyik nyerteseként az Ökológiai Evolúció Alapítvány “Találjuk meg együtt a megoldást is!” című plakátja is látható az idei ARC plakátkiállításon. Az óriásplakátot - amely a fenntartható étkezés alapelveit kívánja bemutatni a látogatóknak - a szervezet Felelős Gasztrohős nevű kezdeményezése számára önkéntes munkában Kőfaragó Anna készítette.

“Az ARC plakátunk célja - ahogy a címe is mutatja -, hogy az emberek megálljanak egy kis időre és megértsék: amit eszünk nem csak az emésztésünkre van hatással. Minden egyes falattal döntést hozunk arról, hogy milyen jövő képzelünk el magunknak és gyermekeinknek.” - mondta Varga Judit, a Felelős Gasztrohős egyik ötletgazdája. “A tányérunkon több globális kihívás zsúfolódik össze, mint azt elsőre gondolnánk: a levesünk egyik “titkos” hozzávalója az élelmiszer-kilométer, a főételünkben pedig ott vannak az élelmiszertermeléssel járó társadalmi problémák, illetve a vegyszerezés és a génmódosítás. A desszertünkön a hab pedig az az igazságtalanság, hogy bár még mindig közel 850 millió ember éhezik a Földön, a világon megtermelt élelmiszer több mint egyharmada a kukában köt ki… Ezek pedig mind-mind kapcsolódnak a helyi gazdasághoz, az emberek megélhetéséhez, és nem utolsó sorban a saját egészségünkhöz.”

Az Alapítvány a kiállítással kapcsolatban egy játékot is hirdet: arra kérik az ARC-ra látogatókat, hogy fotózzák le magukat az említett plakát előtt, és töltsék fel a fotót a Felelős Gasztrohős Facebook-oldalára. A szervezők a fotókat beküldők között környezetbarát nyereményeket sorsolnak ki.

A “Találjuk meg együtt a megoldást is!” című plakát megtekinthető az ARC kiállítás keretében szeptember 21-ig Budapesten az Ötvenhatosok terén.


Hozzászólások

Üzenet