A szén-dioxid megkötésével korlátlan szénforrásra tehetnénk szert

zöld8 2015. október 21. szerda, 22:58

A szén-dioxid megkötésével korlátlan szénforrásra tehetnénk szertAz üvegházhatású gáz óriási mennyiségben kerül a levegőbe. Megkötése nem csupán környezetvédelmi, hanem energetikai szempontból is hatalmas jelentőségű lenne - mondta el a közelmúltban kitüntetett Joó Ferenc Széchenyi-díjas vegyész.

Bővebben...  

A vízkereszt nem fenyőünnep - Ide dobd a karácsonyfádat!

zöld8 2015. január 06. kedd, 15:35

A vízkereszt nem fenyőünnep - Ide dobd a karácsonyfádat!Január 6-a van: az év hatodik napja, Boldizsár, Melhior és Anasztáz névnapja, Irakban a hadsereg, Laoszban Pathet Lao napja, a keresztény kultúrkörben pedig ez a Vízkereszt. Vagy amit akartok, például hagyományosan a karácsonyfák kidobásának a napja is ma van. De hova érdemes vinni a fákat?

Bővebben...  

Gyűlnek a chipses zacskók - Már 70000-et gyűjtött a TerraCycle

zöld8 2014. október 08. szerda, 21:53

Gyűlnek a chipses zacskók - Már 70000-et gyűjtött a TerraCycleMég több sós snack csomagolása kezdhet új életet a Chio és a TerraCycle közös programjában. A két vállalat tavaly március óta működik együtt Magyarországon - ennek eredményeként közel 70000 csomagolás a hulladéklerakó helyett már biztosan újrahasznosításra kerül.

Bővebben...  

Recycling, upcycling, reuse - Az újrahasznosítás az új világnyelv!

zöld8 2014. július 07. hétfő, 19:55

Recycling, upcycling, reuse - az újrahasznosítás az új világnyelv!Az újrahasznosítás legnagyobb úttörői közt tartják számon a magyar származású Tom Szaky-t, akinek cége, a TerraCycle a leglehetetlenebb hulladékokat is újrahasznosítja. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig több mint másfél millió egységnyi összegyűjtött szemét került jó helyre Magyarországon.

Bővebben...  

Dejó! - Idén is beváltják a roncsautókat Romániában

zöld8 2014. április 08. kedd, 15:59

Dejó! - Idén is beváltják a roncsautókat RomániábanAz idén is lesz Romániában roncsautóprogram, amelynek keretében nemcsak a tíz éves vagy ennél idősebb autókat lehet leadni, hanem már a nyolc éves gépkocsikat is be lehet váltani értékjegyre, ami új jármű vásárlására használható fel.

Bővebben...  

Vízzel vágják a használt gumiabroncsokat

zöld8 2014. április 03. csütörtök, 09:01

Vízzel vágják a használt gumiabroncsokatCsak a 2011-es évben több mint hárommillió tonna gumiabroncsot használtak fel Európában. Ahogy az újrahasznosítási technológiák fejlődnek, egyre több lehetőség nyílik arra, hogy nem csak a gumiköpenyt, de a kerekekben megtalálható fémet is reciklikálják.

Bővebben...  

Több mint negyvenezer háztartási gép roncsot adtak le

zöld8 2014. március 28. péntek, 10:37

Több mint negyvenezer háztartási gép roncsot adtak leAz Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség négy nagy áruházlánccal és két hazai hulladékkezelő vállalkozással közös kampányában 42 079 elhasznált, már nem működő háztartási készüléket és barkácsgépet adott le a lakosság.

Bővebben...  
Üzenet