Több mint negyvenezer háztartási gép roncsot adtak le

Írta: zöld8 | 2014. március 28. péntek, 10:37

Több mint negyvenezer háztartási gép roncsot adtak leAz Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség négy nagy áruházlánccal és két hazai hulladékkezelő vállalkozással közös kampányában 42 079 elhasznált, már nem működő háztartási készüléket és barkácsgépet adott le a lakosság.

A szervezet célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. Sokan egyszerűen a szemétbe dobják a hajszárítót, ha elromlik, ugyanerre a sorsra juthat a kenyérpirító is, ha tönkremegy, holott minden eleme újrahasznosítható. A vásárlók között még kevesen vannak azok, akik leadják a boltokban a régi, rossz készüléket, ha újat vesznek – hangzott el a Kossuth Rádió Krónikájában.

Az akció keretében az üzletekbe visszavitt e+e-hulladék összegyűjtéséről, valamint újrahasznosításra való előkészítéséről, a FE-GROUP INVEST Zrt. és az Inter-Metal Recycling Kft. gondoskodott.

Az akció keretében 2014. január 11. és február 9. között öt hétvégén összesen 88 helyszínen vették vissza a régi, megunt, működő vagy akár működésképtelen kis és nagy háztartási gépeket, szórakoztató elektronikai és számítástechnikai berendezéseket, valamint barkácsgépeket.

forrás: MTI


Hozzászólások

Üzenet